Van 13 januari 2015 tot 13 maart 2015 Expo in straat 30 van het AZ Sint-Lucas & Volkskliniek, Groenebriel 1, 9000 Gent

10 jaar Het Heiveld

Deze tentoonstelling wil ik graag opdragen aan de reeds overleden vrienden en collega's van mijn vrouw:  Pascale en Monique Bogaert en pas overleden vriendin Ann de Paepe.


Graag wil ik ook Geert Roggeman bedanken voor zijn enthousiasme en voor zijn vertrouwen om dit project door mij te laten uitwerken met foto’s over het reilen en zijlen van “10 jaar Het Heiveld”


In het kader van mijn opleiding fotografie had ik mijn module “reportage” het idee om dit huis in beeld te brengen. Er is hier zoveel te beleven, te vertellen en te zien.


Eigenlijk was de tijd tekort om alles in beeld te brengen en daarom heb ik een selectie gemaakt met hulp van mijn kunstzinnige vriendin Ann.


Het is niet simpel om uit 1600 beelden een keuze te maken  want één  voor één  vertellen ze wel iets over wat er hier te beleven is.


Het was vooral mijn bedoeling om de gevoelens van de mensen van het Heiveld vast te leggen,  zowel van de ouderen als van het personeel. Ik wilde graag laten zien dat het hier niet allemaal kommer en kwel is. 


Ik heb hier boeiende momenten beleefd. Ik heb leren stilstaan bij het idee dat iedereen ouder wordt en dat wij misschien ooit ook in een verzorgingstehuis  terecht zullen komen.  Ik heb diep respect gekregen voor al de mensen die hier werken,  ze verdienen allemaal een dikke pluim.


Ook wil ik Caroline Van Hijfte en haar team bedanken om met mij op te trekken en mij hier wegwijs te maken. Ook dank aan Caroline voor het inlijsten van mijn beelden.


Aangezien ik zelf geboren ben in Sint Amandsberg in het oud moederhuis en vermits ik een weesjongen ben “een kulder”, die opgroeide in het tehuis Prins Filip, ben ik fier om hier mijn eerste foto’s tentoon te mogen stellen. Ik ben het OCMW en de voorzitter Rudy Coddens zeer dankbaar dat zij destijds er ook voor mij waren.


Geniet van de beelden van 10 jaar Heiveld en laat gerust jullie indrukken  achter in mijn gastenboek. Klik Hier -->